Proteinbrød og sandwichbrød med belugalinser

Med proteinbrød koncentrat kan du bage de lækreste proteinbrød med smag og styrke i hver skive. Koncentratet er beriget med solsikkeprotein, der giver dine brød og sandwichbrød et solidt proteinboost.

 

Opskriften er baseret på en blød dej, hvor dejen ligger på køl natten over i en plastkasse. 

 

Ingredienser
Iblødsættes
200 g Belugalinser
200 g Vand (kold)
5 g Salt
Sættes i blød natten over


Øvrige ingredienser
1.200 g JUST4TASTE® Proteinbrød Konc.
1.800 g Manitoba hvedemel
200 g Flydende bygsur 20a
50 g Gær
60 g Salt
75 g Credifrost® Super
1.800 g Vand I
450 g Vand II


Topping
40 g Rugmel
40 g Durrummel
40 g Kartoffelflager
40 g Chiafrø

Fremgangsmåde
Alle ingredienser (undtagen salt og vand II) samt de iblødsatte belugalinser æltes sammen i 10 min. i 1. gear. Herefter tilsættes salt og vand II og dejen æltes skær i 2. gear. Når dejen er kørt. Lægges den i en smurt plastkasse og foldes. Dejen hviler en time inden den foldes igen, og herefter sættes den på køl under plast indtil næste dag.


Næste dag tages dejen fra køl, hvorefter den tempererer 1-2 timer i bageriet stadig under plast. Dejen vendes ud på bordet og der hakkes brød af på 680 g og stykker vejes af på 120 g, og de vendes i topping inden de sættes på plader. Tørraskes under plast indtil ønsket størrelse.


Dejtemperatur: 24-26°C
Bagetemperatur: Indsættes ved 250°C sænkes til 210°C
Damp: Fuld damp
Bagetid: Brød ca. 35 min. Stykker ca. 22 min.

 

Følg ovenstående opskrift og opnå et højt proteinindhold i både brød og stykker. Hele 24% af energiindholdet kommer fra proteiner. Beregnet med et bagesvind på 10%.

 

Tip: Dejen kan også køres som en fast dej ved at tilsætte mindre vand. 

 

Læs mere om Proteinbrød koncentrat her.

Produktionen - Kollegaer - Credin

Vi bringer vores ekspertise til din virksomhed 

 

Vores styrke ligger ikke kun i vores produkter, men i særdeleshed i vores medarbejdere. Hjertet af Credin består af vores yderst kompetente og erfarne medarbejdere – mange med lang anciennitet. Vores brede viden og knowhow om bageribranchen har en mærkbar indvirkning på hvert samarbejde og løsning, vi leverer.

 

 

Sådan samarbejder vi med dig 

Lad os skabe løsninger sammen

 

Vores passion er at levere skræddersyede og unikke løsninger, netop tilpasset dine behov. Med Credin som partner får du:

 

•  Over 90 års erfaring og knowhow
•  Tæt og direkte samarbejde med specialistteam
•  Hurtig og agil udviklingsproces
•  Innovative og unikke løsninger
•  AA-rating I BRCGS (uanmeldt auditering)
•  En del af Orkla Food Ingredients (OFI)

 

 

Læs mere om os her

 

Kontakt os