Festkage

Til ca. 25 personer
(Få en printervenlig pdf-version af opskriften her)

Dæk op med denne festlige og fristende lagkage, som hurtig bliver festens smagfulde midtpunkt.

Mørk kagebund:
1.800 g CREDI® Softcake Mørk dej (Se grundopskrift nedenfor)

Kakoafromage og jordbærfromage:
580 g Kakaofromage (Se grundopskrift nedenfor)
580 g Jordbærfromage (Se grundopskrift nedenfor)

Øvrige ingredienser:
300 g Luksuscreme
120 g Jordbærmarmarmelade
100 g OM Chokolade Trøffel
5 g Rød farve

1.800 g mørk dej hældes i en kantplade 46x60 cm, foret med siliconepapir. Kagen bages i 18-20 min ved 170 °C.
Der stikkes 3 bunde ud i størrelse Ø20 cm og 3 bunde i størrelsen Ø14 cm ud af den mørke kagebund.
På nederste bund (både stor og lille) smøres et lag OM Chokolade trøffel, og disse bunde placeres nu i ringe af samme størrelse som de er stukket ud med. (Husk kantfolie i ringen, gerne to strimler der er tapet sammen, så det bliver dobbelt så bredt).

Der støbes et lag kakaofromage på nederste bund, og bund nr. to placeres ovenpå. Herpå smøres et lag jordbærmarmelade, og derefter støbes et lag jordbærfromage, inden der afsluttes med låg nr. tre.
Kagerne opbevares på frost indtil de skal bruges. Efter optøning pyntes med Luksuscreme tilsat rød frugtfarve.
I nederste bund stikkes 4-6 pinde/sugerør ned i kagen og kortes af, så de når kagens overflade. Toppen placeres på kagepap, der er tilpasset i størrelsen, inden den sættes forsigtigt på sugerørene i midten af kagen. Det modvirker at den øverste del synker ned i kagen.

Grundopskrifter:
CREDI® SOFTCAKE MØRK DEJ
1.000 g CREDI® Softcake mørk
300 g  Vegetabilsk olie
350 g  Æg
225 g  Vand
1.875 g Vægt i alt

Alle ingredienser røres sammen på en gang i 4-5 min med spartel ved medium hastighed.

FROMAGE JORDBÆR OG KAKAO
1.000 g Piskefløde
250 g Vand (ca. 20-25 °C)
200 g CREDI® Fond Jordbær / Kakao
1.450 g Vægt i alt

CREDI® Fond opløses i ca. 20-25 °C varmt vand. Fløden piskes meget let. 1/3 fløde vendes i CREDI® Fond blandingen, og det blandes godt sammen. Derefter vendes resten af fløden i, og det blandes godt.

Disse oplysninger er vejledende.
Du er til enhver tid ansvarlig for at indhente ajourførte oplysninger hos Credin A/S.
luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere