Kage med citronsmag, blåbær og marengs

10 stk. á 525 g
(Få en printervenlig pdf-version af opskriften her)

Opdateret version af ”Bedstefars skæg”, hvor den velkendte gyldne marengs er bibeholdt, men kagen tilføres ny smag via citronsmagen og de søde blåbær.

Kagebund:
3.750 g Platin CREDI® Cake Lys dej (Se grundopskrift nedenfor)
Tilsæt citron pasta og gul farve til dejen
70 g Citron pasta
5 g Gul farve

Marengs:
40 g CREDI® Marengspulver
800 g Sukker
300 g Varmt vand (70-80 °C)
200 g Flormelis

Øvrige ingredienser:
500 g Frosne blåbær

Sukker og marengspulver blandes, og derefter tilsættes det varme vand. Der piskes ved medium-høj hastighed i ca. 5-7 min. Flormelis sigtes og vendes forsigtigt i marengsen.
375 g dej hældes i rund form Ø18 cm, og der drysses blåbær ovenpå. Bages i 30 min. ved 170 °C. Kagen tages ud af ovnen, som skrues op på 240 °C, og 100 g marengs sprøjtes på toppen. Bages i 3-4 min ved 240 °C.

Grundopskrift:
PLATIN CREDI® CAKE LYS DEJ
1.000 g Platin CREDI® Cake Lys
300 g Vegetabilsk olie
350 g Æg
225 g Vand
1.875 g Vægt i alt

Alle ingredienser røres sammen på en gang i 4-5 min med spartel ved medium hastighed.

Disse oplysninger er vejledende.
Du er til enhver tid ansvarlig for at indhente ajourførte oplysninger hos Credin A/S.
luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere