Koldhævet Grødbrød

Koldhævet grødbrød

Et lækkert brød med masser af saft og kraft, en skøn afrundet smag og en sprød skorpe. Brødet er baseret på CREDI Ferment, der giver mange muligheder for at bage de skønneste brød og stykker. Ferment giver en skøn smag, en ensartet kvalitet og fantastiske bageegenskaber, så det gode resultat er sikret hver gang.

 

Opskriften giver 9 brød á 620 g

 

Ingredienser:

500 g Finvalset havregryn

1.000 g Vand (50 grader)

2.000 g CREDI Ferment 

500 g Fuldkornshvedemel

65 g Salt

60 g CREDI Frost Super

50 g Gær

1.250 g Vand

  

Fremgangsmetode:

Sæt havregryn i blød i 50 grader varmt vand i ca. to timer. Herefter blandes de øvrige ingredienser i og æltes i 4 minutter i 1. gear. og æltes derefter skær i 2. gear. Efter hviletid på 20 min. vejes dejen af i stykker på 600g, som virkes op. De opvirkede stykker hviler i 20 min. og slås derefter op som runde brød og vendes i en blanding af majsdrys og havregryn og sættes på plader. Stikvognen afdækkes med stikvognspose og køres på køl. Dagen efter tages stikvognen ud af køl og tempererer i ca. 60 min., herefter køres den i raskeskab og brødene raskes til ønsket størrelse. Snittes i midten samt tre snit på hver side inden afbagning. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som specialbrød.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere
Kontakt os