Flot og lækker lagkage til festen

Flot og lækker lagkage til festen

Skøn og svampet lagkage med mørke lagkagebunde lagt sammen med kakaofromage og jordbærfromage. Fromagerne er lette og cremet og den friske smag af jordbær giver et frisk pift til den dybe smag af kakao. Kagen får et flot snit og et indbydende farvespil. Baseret på den mørke CREDI® Softcake, som giver en svampet konsistens og en afrundet smag. Kagen er nem at arbejde med og sikrer et godt resultat hver gang.
Lagkagen passer ca. til 25 personer

Mørk lagkagebund
1.000 g CREDI® Softcake mørk
300 g  Vegetabilsk olie
350 g  Æg
225 g  Vand
Alle ingredienser røres sammen på en gang i 4-5 min. med spartel ved medium hastighed.

Kakao og jordbærfromage
800 g Piskefløde
200 g Vand (ca. 20-25 °C)
80 g CREDI® Fond Jordbær
80 g CREDI® Fond Kakao
CREDI® Fond Jordbær opløses i ca. 20-25 °C varmt vand og det samme gøres med CREDI® Fond Kakao. Fløden piskes meget let og deles i to lige store portioner. Portion 1: 1/3 fløde vendes i CREDI® Fond Jordbær, og blandes godt sammen. Derefter vendes resten af fløden i og det blandes godt. Portion 2: Gøres på samme måde og blandes med CREDI® Fond Kakao. De to fromager er nu klar til brug.
Øvrige ingredienser:
300 g Luksuscreme
120 g Jordbærmarmarmelade
100 g OM Chokolade Trøffel
5 g Rød farve

1.800 g mørk kagedej hældes i en kantplade 46x60 cm, foret med siliconepapir. Kagen bages i 18-20 min. ved 170 °C.
Af den mørke kagebunde stikkes der 3 bunde ud i størrelse Ø20 cm og 3 bunde i størrelsen Ø14 cm. På nederste bund (både stor og lille) smøres et lag OM Chokolade trøffel, og disse bunde placeres nu i ringe af samme størrelse, som de er stukket ud med. (Husk kantfolie i ringen, gerne to strimler der er tapet sammen, så det bliver dobbelt så bredt). Der støbes et lag kakaofromage på nederste bund, og bund nr. to placeres ovenpå. Herpå smøres et lag jordbærmarmelade og herpå støbes et lag jordbærfromage, inden der afsluttes med låg nr. tre. Kagerne opbevares på frost indtil de skal bruges. Efter optøning pyntes med luksuscreme tilsat rød frugtfarve.

I nederste bund stikkes 4-6 pinde/sugerør ned i kagen og kortes af, så de når kagens overflade. Toppen placeres på kagepap, der er tilpasset i størrelsen, inden den sættes forsigtigt på sugerørene i midten af kagen. Herved sikres at den øverste lille kage ikke synker ned i den nederste kage.
luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere
Kontakt os