Kage med frisk smag af citron, blåbær og marengs

Kage med frisk smag af citron, blåbær og marengs

”Bedstefars skæg” er en skøn klassiker med gyldne marengs på toppen. Vi har piftet kagen lidt op med en frisk smag af citron og skønne blåbær, som skaber en fint farvespil til den sarte lyse kage. Kagen er baseret på den lyse Platin CREDI® Cake, der er en dejlig svampet kage, der holder sig frisk længe og en fin mild smag af vanilje.
Opskriften giver 10 kager á 525 g

Kagebund:
2.000 g Platin CREDI® Cake Lys
600 g Vegetabilsk olie
700 g Æg
450 g Vand
70 g Citron pasta
5 g Gul farve
Alle ingredienser røres sammen på en gang i 4-5 min med spartel ved langsom hastighed.

Marengs:
40 g CREDI® Marengspulver
800 g Sukker
300 g Varmt vand (70-80 °C)
200 g Flormelis

Øvrige ingredienser:
500 g Frosne blåbær

Sukker og marengspulver blandes, og derefter tilsættes det varme vand. Der piskes ved medium-høj hastighed i ca. 5-7 min. Flormelis sigtes og vendes forsigtigt i marengsen.
Hæld 375 g dej i en rund form Ø18 cm, og drys blåbær ovenpå. Bages i 30 min. ved 170 °C. Kagen tages ud af ovnen, som skrues op på 240 °C, og 100 g marengs sprøjtes på toppen. Bages i 3-4 min. ved 240 °C.
luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere
Kontakt os