Maltølsrugbrød med MultiBase® Rugbrød

Maltølsrugbrød med MultiBase® Rugbrød

Skønt rugbrød hvor rugkerner og hørfrø er iblødsat med inddampet maltøl. Giver et særdeles velsmagende rugbrød med en dyb og afrundet smag og man fornemmer duften af maltøl. Opskriften er baseret på MultiBase Rugbrød koncentratet, som er et fleksibelt rugbrødskoncentrat, der er velegnet til fremstilling af mange forskellige smagfulde rugbrød. Giver blandt andet mulighed for både at køre i direkte proces og over køl. MultiBase Rugbrød anvendes som grundbase, der sikrer dig en ensartet kvalitet, gode bageegenskaber og en dejlig rugbrødssmag. Afhængig af opskriften tilsættes mel, frø, kerner, malt og krydderier.

Dosering af koncentratet er: 15/85.

 

OPSKRIFT:

Iblødsætning:
1.500 g Softkerner Rug
500 g Hørfrø
500 g Inddampet maltøl
1.500 g Vand (ca. 30°C)
Vand + maltøl blandes sammen og hældes over kerner og hørfrø.
Sættes i blød i 1-2 timer

2.400 g Rugsigtemel
1.000 g Hvedemel
1.000 g MULTIBASE® Rugbrød
1.000 g Solsikkekerner
100 g Gær
3.600 g Vand
Pyntes med poppede bygkerner


FREMGANGSMÅDE:
Æltetid: 15 min. i 1. gear i spiralælter
Dejtemp.: 28 °C
Liggetid: 30 min.
Dejvægt: Store rugbrød 1.000 g – 1.100 g / Single rugbrød 550 g
Rasketid: Ca. 60 min.
Temp.: Indsættes ved 260 °C, reduceres til 180 °C
Damp: Som normalt til rugbrød
Bagetid: Kernetemp. på 96 °C
Store rugbrød: 50-55 min.
Single rugbrød: ca. 40 min.


HÆVEMETODER OVER KØL OG FROST:

Over køl: Ved 4 °C i max 72 timer under plastik.
Køres direkte i raskeskab i ca. 90 min.
Over frost: Optøning på køl i ca. 18 timer under plastik.
Køres direkte i raskeskab i ca. 90 min.

Tip: Når du anvender MULTIBASE® Rugbrød kan du bruge samme opskrift, uanset hvordan du vælger at hæve brødet. Brødene bliver mere saftige og får mere smag, når de køres over køl eller frost.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere
Kontakt os