Flutes med CREDI® Ferment

Flutes bagt på CREDI® Ferment brødblanding til grill og sommerens hygge.

 

KOLDHÆVET FERMENTFLUTES M/ KRYDDERFYLDNING

24 flutes á 400 gram
(Få en printervenlig pdf-version af opskriften her)

OPSKRIFT: 
6.000 g CREDI® Ferment
120 g Salt tilsat jod
100 g Gær
80 g CREDI® Frost Super
3.400 g Vand
 
Vendes i grov durum
Krydderfyldning til påsprøjtning.

FREMGANGSMÅDE: 
Æltetid: 7 min i 1. gear. Æltes skær i 2. gear
Dejtemp: 27 °C
Liggetid: 2x30 min
Dejvægt: 400 g flutes
Raskning: Tørraskes til ønsket størrelse
Bagetid: 20-25 min
Temperatur: Indsætningstemp.: Som ved rundstykker
Afbagningstemp.:  Som ved rundstykker
Damp: Som ved rundstykker
  
ARBEJDSBESKRIVELSE: 
Efter liggetiden slås de op i plades længde. De skal være spidse i enderne og vendes i grov durum. 4 flutes på hver plade.
Køres på frost en time, herefter på køl med pose over til næste dag.
Tørraskes til ønsket størrelsen.
Der skæres en ridse på langs og påsprøjtes krydderfyldning 
TIP: Dejen kan også bruges til flutes uden at påsprøjte krydderfyldning. 

 

KOLDHÆVET FERMENTFLUTES
ANTAL:   27 stk. a 400 gram 
(Få en printervenlig pdf-version af opskriften her)

OPSKRIFT: 
6.000 g CREDI® Ferment
120 g Salt tilsat jod
120 g Gær
60 g CREDI® Frost Super
4.500 g Vand

FREMGANGSMÅDE:  
Æltetid: 10 min i 1. Gear. 10 min i 2. gear (køres skær)
Dejtemp: 28 °C
Liggetid: 60 min
Dejvægt: 400 g
Rasketid: Ca. 120 min under plast i bageriet  
Bagetid: 30 - 35 min
Temperatur: Stikovn, 250 °C indsæt, afbagning 190 °C 
Damp:  Halv

ARBEJDSBESKRIVELSE: 
Når dejen er kørt lægges den i en smurt plast bakke i 1 time og tildækkes med plastik. Derefter stødes den, lægges sammen og sættes på køl til dagen efter.
De vendes ud i blanding af blå birkes og sesam og vejes af på 400 g. Slås let op og sættes på en plade med en blanding af rugmel og durum. Efter tørrask – før afbagning – vendes de med virket opad.   


KOLDHÆVET FERMENTFLUTES M/ HAVRE-CHIAGRØD
18 flutes á 400 gram
(Få en printervenlig pdf-version af opskriften her)
    
OPSKRIFT: 
3.000 g CREDI® Ferment
80 g Salt tilsat jod
52 g Gær
30 g CREDI® Frost Super
1.900 g Vand
  
 400 g Havregryn
 300 g  Chiafrø
 1.600 g Vand
 
Afpyntes med blå birkes og durum
Blå birkes 15 g/ baguette – 3 g/ stykke
Durum 10 g/ baguette – 2 g/ stykke
 
FREMGANGSMÅDE: 
Æltetid: 10 + 5 min. (Køres skær)
Dejtemp: 24 °C
Liggetid: 60 min
Dejvægt: 400 g/ flutes - 500 g/ baguette – 100 g/ stykke
Raskning: 120 min i kasse efter køl
Bagetid: 20-35 min. afhængig af dejvægt og form.
Temperatur: 
Indsætningstemp.: 250 °C
Afbagningstemp.:  220 °C

ARBEJDSBESKRIVELSE: 
Havregryn og chiafrø overhældes med kogende vand og står 3 timer.
Dejen æltes næsten skær herefter tilsættes havre-chiagrøden og dejen æltes færdig.
Dejen hviler i kasse på køl til dagen efter.
Dejen hakkes ud i ønskede former, hviler 10 min inden afbagning.
luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere