Marengskys med chokolade og nødder

(Få en printervenlig pdf-version af opskriften her)

OPSKRIFT:
100 g Marengs
2.000 g Sukker
750 g Vand (70-80 °C)


FREMGANGSMÅDE:
Sukker og marengspulver blandes godt sammen, og vandet tilsættes.
Pisketid: 8-10 min med piskeris ved medium hastighed
Bagetid: 3-4 timer, eller natten over i slukket ovn
Temperatur: 90 °C

ØVRIGE INGREDIENSER:
Evt. frugtfarve efter ønske
Evt. smeltet chokolade og hakkede nødder

ARBEJDSBESKRIVELSE:
Marengs og sukker blandes i en kedel.
Vandet varmes op til omkring 80 grader, og tilsættes de tørre ingredienser. Der piskes ved middel hastighed i ca. 8 min.
Er skummet ikke fast nok øges hastigheden og der piskes yderligere et par minutter.

Den piskede marengsmasse sprøjtes ud med enten stjernetyl eller rund glat tyl, på en bageplade beklædt med silikonepapir.
Det er størrelsen af marengskyssene, som er afgørende for hvor lang tid de skal tørre i ovnen.

Tip: Efter afkøling dyppes marengskyssene i flydende chokolade og bagefter i hakkede nødder.
luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere