Mørkt kartoffelrugbrød

19 stk. a 1.000 g
Kartoffelrugbrød med mørk maltet krumme og let struktur.

(Få en printervenlig pdf-version af opskriften her)


OPSKRIFT:

5.000 g Combi Soft Rug Konc.
3.000 g Rugsigtemel
2.000 g Hvedemel
150 g Gær
7.800 g Vand
400 g Kartoffelflager
400 g Majsdrys
500 g Mørk brødmalt

 

FREMGANGSMÅDE:
Æltetid: 15 min i 1. gear i spiralælter.
Dejtemp.: 28 °C
Liggetid: 30 min. tildækket
Dejvægt: 1.000 g i aluform 75165
Rasketid: Ca. 50 min.
Rasketemp.: 35 °C
Temp.: 260-170 °C
Kernetemp.: 96 °C
Damp: Som normalt til rugbrød
Bagetid: 45 min.

Efter hviletid afvejes dejen på stykker af 1.000 g, der virkes op og langes ud.
Herefter vendes i mel og dejstykket markeres på kryds og tværs med plastik skraber og lægges i form.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere