Mørkt Gourmet Surdejsbrød

Dette mørke Gorumet Surdejsbrød er baseret på vores Surdejs Koncentrat, Manitoba mel, speltflager og malt. Brødet har en fantastisk dyb smag. Brug dejen til at bage et utal af spændende brød og stykker.

 

Ingredienser

600g JUST4TASTE® Surdejsbrød Konc.
1.400g Manitoba Castillo Hvedemel
200g Speltflager
200g Craft Malt
20g Gær
20g CREDIFROST® Super
50g Salt m/jod
1.500g Vand I
300g Vand II

 

Topping

50g HM Speltflager
40g Hørfrø

 

Fremgangsmåde

Dejen æltes 10 min. i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand II tilsættes i 2. gear af 3 gange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler i en time og foldes igen, tildækkes med plastik og sættes på køl. Dagen efter tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Dejen vendes ud på f.eks. durummel. Brød hakkes af på 600 g, og stykker hakkes af på 110 g. Brød og stykker vendes i en blanding af speltflager og hørfrø. Twist brødene 1-2 gange. Tørraskes under plast til ønsket størrelse. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere