Mørkt kartoffelrugbrød

Mørkt kartoffelrugbrød

Kartoffelrugbrød med en mørk maltet krumme og en fin struktur. Opskriften er baseret på rugbrødskoncentratet Combi Soft Rug koncentratet, der giver en høj dejstabilitet under fremstillingen og en høj ensartet brødkvalitet. Koncentratet giver desuden mulighed for udvikle mange spændende opskrifter og tilsætte masser af forskellige meltyper, kerner og frø.

 

Opskriften giver 19 rugbrød á 1.000 g


OPSKRIFT:

5.000 g Combi Soft Rug Konc.
3.000 g Rugsigtemel
2.000 g Hvedemel
150 g Gær
7.800 g Vand
400 g Kartoffelflager
400 g Majsdrys
500 g Mørk brødmalt

 

FREMGANGSMÅDE:
Æltetid: 15 min i 1. gear i spiralælter.
Dejtemp.: 28 °C
Liggetid: 30 min. tildækket
Dejvægt: 1.000 g i aluform
Rasketid: Ca. 50 min.
Rasketemp.: 35 °C
Temp.: 260-170 °C
Kernetemp.: 96 °C
Damp: Som normalt til rugbrød
Bagetid: 45 min.

Efter hviletid afvejes dejen på stykker af 1.000 g, der virkes op og langes ud.
Herefter vendes i mel og dejstykket markeres på kryds og tværs med plastik skraber og lægges i form.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere
Kontakt os