Gourmet Kartoffelbrød

Gourmet Kartoffelbrød med surdej og Manitoba mel, baseret på Potato Konc.. Brød og stykker får en saftig krumme og en lækker sprød skorpe. Dejen giver et utal af muligheder for at bage de lækreste brød og stykker.

 

Ingredienser 

1.250g JUST4TASTE® Potato Konc.
3.750g Manitoba Castillo Hvedemel
25g Gær
50g CREDIFROST® Super
70g Salt m/jod
3.000g Vand I
1.400g Vand II

 

Topping

150g Kartoffelflager
75g Rugmel

 

Fremgangsmåde

Dejen æltes 10 min. i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand II tilsættes i 2. gear af 3 gange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler i en time og foldes igen, tildækkes med plastik og sættes på køl. Dagen efter tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Dejen vendes ud på f.eks. durummel. Brød hakkes af som firkanter på 600 g, og stykker hakkes af som firkanter på 110 g. Begge dele foldes som en spandauer, fugtes lidt på toppen og vendes i en blanding af kartoffelflager og rugmel, og sættes på en melet plade med foldning og topping nedad. De vendes om lige inden afbagning. Tørraskes under plast til ønsket størrelse. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere