Gourmet Majsbrød

Indbydende Gourmet Majsbrød med surdej, Manitoba mel og Emmermel, tilsat chiafrø og revet gulerødder. Dejen giver et utal af muligheder for at bage de lækreste brød og stykker.

 

Ingredienser
500g JUST4TASTE® Majs Konc.
1.750g Manitoba Casillo Hvedemel
250g Øko Emmermel sigtet
125g Chiafrø
25g Gær
50g CREDIFROST® Super
500g Gulerodsstrimler
45g Salt m/jod
1.500g Vand I
450g Vand II

 

Topping
60g Majsgranulat
60g Solsikkekerner
30g Chiafrø

 

Fremgangsmåde

Dejen æltes 10 min. i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand II tilsættes i 2. gear af 3 gange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler i en time og foldes igen, tildækkes med plastik og sættes på køl. Dagen efter tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Dejen vendes ud på f.eks. durummel. Brød hakkes af som firkanter på 600 g, og stykker hakkes af som firkanter på 110 g. Begge dele foldes som en spandauer, fugtes lidt på toppen og vendes i en blanding af majsgranulat, solsikkekerner og chiafrø, og sættes på en melet plade med foldning og topping nedad. De vendes om lige inden afbagning. Tørraskes under plast til ønsket størrelse. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere