Gourmet Specialbrød

Et lækkert og rustikt gourmet brød med en skøn åben poring. Baseret på Delikato Konc. med rugsurdej, som giver et utal af muligheder for at bage rustikke rugbrød, specialbrød og stykker.

 

Ingredienser
1.000g JUST4TASTE® Delikato U.S.
1.000g Manitoba Castillo Hvedemel
100g Poppet Rug
20g Gær
20g CREDIFROST® Super
50g Mørk brødmalt
15g Salt m/jod
1.000g Vand I
540g Vand II

 

Topping
80g Ølandshvede fuldkorn
20g Chiafrø

 

Fremgangsmåde

Dejen æltes 10 min. i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand II tilsættes i 2. gear af 3 gange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler i en time og foldes igen, tildækkes med plastik og sættes på køl. Dagen efter tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Dejen vendes ud på f.eks. durummel. Brød hakkes af som firkanter på 600 g, og stykker hakkes af som firkanter på 110 g. Begge dele vendes i en blanding af Ølandshvede fuldkorn og chiafrø. Tørraskes under plast til ønsket størrelse. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere