Koldhævet Speltbrød med surdej

Lækkert Speltbrød med et smagfuldt strejf af honning. Brødet er baseret på vores Rustic Konc. som giver et flot lysebrunt specialbrød. Vi har bagt brødet i trærammer, så det bliver ekstra svampet og lækkert.

 

Ingredienser
400g JUST4TASTE® Rustic Konc.
1.100g Øko Sigtet speltmel
500g Øko fuldkornsspelt
30g Gær
15g CREDIFROST® Super
50g Øko Blomsterhonning
1.200g Vand

 

Topping
60g Rugsigtemel

 

Fremgangsmåde 

Dejen æltes i 8 min. i 1. gear, og æltes skær i 2. gear. Efter hviletid på 20 min. vejes dejen af i stykker på 600 g, som virkes op. De opvirkede stykker hviler 20 min. og slås op som små brød, vendes i rugsigtemel, og bages i rammer med 5 eller 10 stk. Stikvognen afdækkes med stikvognspose og køres på køl. Dagen efter tages stikvognen ud fra køl og tempererer ca. 60 min., inden den køres i raskeskab og brødet rasker til ønsket størrelse. Snittes på langs inden afbagning. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som specialbrød.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere