Special Gourmet Surdejsbrød

Et rustikt Surdejsbrød baseret på Surdejsbrød Koncentratet. Brødet får en fantastisk åben poring og en intens surdejssmag. Koncentratet sikrer en ensartet kvalitet og giver mulighed for at bage et hav af smagfulde brød og stykker.

 

Ingredienser

1.200g JUST4TASTE® Surdejsbrød Konc.
1.200g Manitoba Castillo Hvedemel
200g Øko Purpurmel fuldkorn
25g Gær
25g CREDIFROST® Super
65g Salt m/jod
2.000g Vand I
280g Vand II 

 

Topping

80g Øko Ølandshvede fuldkorn

 

Fremgangsmåde

Dejen æltes 10 min. i 1. gear. Tilsæt salt ved skift til 2. gear. Vand II tilsættes i 2. gear af 3 gange. Dejen æltes skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og foldes. Dejen hviler en time og foldes igen, tildækkes med plastik og sættes på køl. Dagen efter tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Dejen vendes ud på f.eks. durummel. Brød hakkes af på 830 g, og stykker hakkes af på 110 g. Brød og stykker foldes og vendes i Øko Ølandshvede fuldkorn. Tørraskes under plast til ønsket størrelse. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper.

 

Tip: Brødet kan også tørraskes i hævekurv 

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere