Skønt rustikt brød baseret på vores Surdejsbrød Koncentrat. Brødet har en dejlig surdejssmag og en åben proing her fint kombineret med maltede hvedeflager. Koncentratet sikrer en ensartet kvalitet og giver mulighed for at bage masser af lækre brød og stykker. Opskriften giver 8 stk. á 650 g
Ingredienser
900 g JUST4TASTE® Surdejsbrød Konc.
1.900 g Hvedemel
50 g Gær
65 g Salt
30 g CREDIFROST® Super
300 g Maltede hvedeflager
200 g Solsikkebrud
1.850 g Vand
Topping
200 g Maltede hvedeflager
100 g Chiafrø
200 g Kartoffelflager
Fremgangsmåde
Solsikkebrud ristes og afkøles. Dejen æltes 10 minutter i 1. gear, hvorefter den æltes skær i 2. gear. Når dejen er æltet, hviler den i 20 minutter. Stykker vejes af på 650 g, de virkes runde og hviler derefter igen i 20 minutter. Brødene slås meget korte op, som fritstående brød, og køres derefter på køl natten over (kan også køres direkte med en lidt højere gærtilsætning). Dagen efter køres stikvognen ud fra køl, og brødene tempererer i ca. 60 minutter, inden stikvognen køres i raskeskab, og brødene raskes til ønsket størrelse. Brødene snittes med et snit på langs i midten af hvert brød. Bages i enten herdovn eller stikovn som specialbrød