Vores glutenfri havrebrød er et svampet og smagfuldt brød med glutenfri havremel og et højt indhold af fibre. Brødet har en fantastisk åben krumme og en mild smag af havre og et flot rustikt udseende. I denne opskrift har vi tilføjet kerner og frø til dejen i slutningen af æltetiden.
Havrebrødet har et lavt saltindhold og et højt indhold af fibre og det forbliver friskt og indbydende i flere dage. Dejen til havrebrødet er nem at håndtere og forme og baseret på en 100% brødblanding, hvor der blot skal tilsættes gær og vand.
OPSKRIFT
GLUTENFRI HAVREBRØD
2000 g GLUTEN FREE OAT BREAD
100 g Gær
1500 g Vand
FREMGANGSMÅDE
Æltetid: 10 minutter i 1. gear i spiralælter
Dejtemperatur: 26°C
Dejvægt: 350-400 g i singleform eller brødkurv
Rasketid: 40-45 minutter
Bagetid: 30 minutter
Temperatur: Stikovn på 240°C reduceret til 210°C
Damp: Normal
Brødet på billede: Har vi tilsat edamamebønner og græskarkerner til dejen og brødet er hævet i brødkurv for et rustikt udseende.
Tip: Tilsæt 350 g revne gulerødder, 100 g ristede solsikkekerner eller prøv med 350 g grønne bønner og 100 g græskarkerner, som tilsættes i slutningen af æltetiden.