Hindbærkage med linsedej og chokolade
Mørk og svampet kage med hindbær og mørk chokolade, der giver en dejlig smag og en skøn sprød konsistens fra linsedejen. Kagen kan holde sig frisk på køl i 3-4 dage og på frost i 1-2 måneder godt pakket ind under plast. Opskriften giver 6 kager.
Ingredienser:
1.875 g CREDI® Cake Platin Choko kagebund (se grundopskrift)
400 g Hele frosne hindbær
200 g Mørke chokolade chunks 48%
1.200 g Linsedej (se grundopskrift)
525 g Hindbærfrugtfyldning
Topping:
280 g Hele frosne hindbær
100 g Mørke chokolade chunks 48%
60 g Mandelsplitter
Grundopskrift:
CREDI® Cake Platin Choko kagebund
1.000 g CREDI® Cake Platin Choko
350 g Æg
300 g Olie
225 g Vand
Linsedej:
560 g Hvedemel
370 g Rullemargarine
190 g Flormelis
70 g Æg
10 g Orkidé bagepulver
Alle ingredienser æltes sammen til en homogen masse og opbevares køligt til anvendelse.
Arbejdsbeskrivelse:
Alle ingredienser fra basisopskriften til kagedejen røres sammen med spartel ved lav hastighed i 4-5 minutter. De frosne hindbær og de mørke chokoladechunks tilsættes dejen det sidste minut af røretiden.
Ring med Ø16cm fores med linsedej 3 mm op ad kanten og i bunden. Ovenpå bunde af linsedejen sprøjtes ca. 75 g hindbærfrugtfyldning, og derefter fyldes den linsedejsforede ring med ca. 350 g kagedej. Inden afbagning pyntes kagen med lidt frosne hindbær, mørke chokolade chunks og et drys mandelsplitter. Kagen bages i ca. 45 minutter ved 160 grader. Tip: Pynt evt. med et let drys flormelis, mandelsplitter og friske hindbær.