Luksus æblekage

Med kombinationen af æble frugtfyld og vaniljefromage minder kagen om en smagfuld ”klassisk æblekage”. En virkelig skøn luksus æblekage, der kan holde sig frisk på køl i 1-2 dage. Undlades udskæring af kagen og pynt kan æblekagen holde sig på frost i 1-2 måneder, hvis den er godt pakket ind under plast. Opskriften giver 14 kager.

Ingredienser:
3.100 g CREDI® Luksus Cake (se grundopskrift)
4 g Mandelaroma
2.900 g CREDI® Fond Neutral fromage (se grundopskrift)
20 g Vaniljesukker
3.000 g Æble frugtfyldning 65%

Topping:
250 g Credigel
250 g Piskefløde
100 g Mørk chokolade 64%
 
Grundopskrifter:
CREDI® Luksus Cake
1.700 g CREDI® Luksus Cake
50 g Æg
510 g Olie
340 g Vand
 
CREDI® Fond Neutral fromage
400 g CREDI® Fond Neutral
500 g Vand
2.000 g Piskefløde 35%
CREDI® Fond Neutral oplæses i vand. Herefter tilsættes 1/3 af den letpiskede fløde og det blandes godt sammen. Resten af fløden mænges i.
 
Arbejdsbeskrivelse:
Alle ingredienser fra basisopskriften til kagebundene samt mandelaroma røres sammen med spartel ved lav hastighed i ca. 5 minutter. Dejen fordeles i to kantplader 46x60 cm, foret med silikonepapir i bunden, med 1.500 g dej i hver. Bundene bages ved 180 grader i 12-14 minutter. Skær de afkølede bunde til, så de passer i en metalramme 40x54 cm. Smør 1.500 g æble frugtfyldning på nederste kagebund, og sæt metalrammen omkring bunden. Hæld halvdelen af *vaniljefromagen ud på bunden, og fordel det jævnt ud over æble frugtfyldet. Placer næste bund i rammen, og fordel først resten af æblefrugtfyldet og derefter vaniljefromagen på bunden. Sørg for at glatte overfladen på vaniljefromagen ud, så den bliver helt jævn. Kagen stilles på frost. Fjern rammen fra kagen, og smør et tyndt lag Credigel ud over hele kagen. Skær den ud i stykker af ca. 7,5 x 20 cm. De enkelte kager pyntes med rosetter af **chokoladeganache på midten af kagen. Tip: Æblekagen kan også skæres ud til potionskager eller tapaskager

*Vaniljefromage: CREDI®Fond Neutral fromagen laves, som beskrevet i basisopskriften og der tilsættes vaniljesukker.

**Chokoladeganache: Fløden varmes op til lige under kogepunktet, og hældes over den mørke chokolade. Det hele røres sammen til en blank homogen creme, og sættes på køl til dagen efter.

Vi bringer vores ekspertise til din virksomhed 

 

Vores styrke ligger ikke kun i vores produkter, men i særdeleshed i vores medarbejdere. Hjertet af Credin består af vores yderst kompetente og erfarne medarbejdere – mange med lang anciennitet. Vores brede viden og knowhow om bageribranchen har en mærkbar indvirkning på hvert samarbejde og løsning, vi leverer.

 

 

Læs mere

Lad os skabe løsninger sammen

 

Vores passion er at levere skræddersyede og unikke løsninger, netop tilpasset dine behov. Med Credin som partner får du:

 

•  Over 90 års erfaring og knowhow
•  Tæt og direkte samarbejde med specialistteam
•  Hurtig og agil udviklingsproces
•  Innovative og unikke løsninger
•  AA-rating I BRCGS (uanmeldt auditering)
•  En del af Orkla Food Ingredients (OFI)

 

 

Læs mere

 

Kontakt os