En skøn og velsmagende kage med en fyldig smag af kakao og et skønt tvist af orange. Den salgsklare kage kan holde sig frisk på køl i 1-2 dage. Den færdige kage uden pynt kan holde sig i 1-2 måneder på frost, når den er godt pakket ind under plast. Opskriften giver 6 kager.
Ingredienser:
1.875 g CREDI® Cake Platin Choko kagebund (se grundopskrift)
150 g Tynde hasselflager
150 g Nougat coating/creme
200 g Appelsin frugtfyldning 60%
1.100 g Choko-/orangemousse (se grundopskrift)
Grundopskrifter:
CREDI® Cake Platin Choko kagebund
1.000 g CREDI® Cake Platin Choko
350 g Æg
300 g Olie
225 g Vand
Choko-/Orangemousse
1.020 g CREDI® Fond Kakao
30 g Appelsinpasta u/farve
50 g Mørk choko kagedrys 49%
Vand og appelsin pasta tilsættes til CREDI® Fond Kakao og blandes godt sammen. 1/3 af den letpiskede fløde blandes godt sammen med fond blandingen. Derefter vendes resten af fløden i og til sidst tilsættes den mørke kagedrys.
Arbejdsbeskrivelse:
Alle ingredienser fra basisopskriften til kagebundene røres sammen med spartel ved lav hastig-hed i ca. 5 minutter. Silikoneformen "Festival" fedtes med Crefino og i hvert hul drysses ca. 12 g hasselflager. Ryst formene lidt, så hasselflagerne fordeler sig i formene.
300 g kagedej vejes af i hver form, og kagerne bages ved 160 grader i ca. 30 minutter. Når
kagerne kommer ud af ovnen, vendes formene rundt på en plade med bagepapir, hvor de står i 5-10 minutter. Herefter vendes kagerne ud af formene og køles af.
30 g appelsin frugtfyldning og 30 g nougatcreme sprøjtes i fordybningen på kagen. Ovenpå sprøjtes ca. 160 g choko-/orangemousse. Kagerne stilles på frost. Tip: Pyntes evt. med lidt revet appelsinskal, chokoladespåner og chokoladekugler vendt i guldstøv.