Rabarberkage med linsedej og marcipan streusel

Rabarberkage med linsedej og marcipan streusel

En virkelig saftig kage med en herlig frisk smag af rabarber og sød hvid chokolade, her kombineret med en sprød linsedej og en skøn marcipan streusel. Kagen kan holde sig frisk på køl i 3-4 dage og på frost i 1-2 måneder, når den er godt pakket ind under plast. Opskriften giver 7 kager.

Ingredienser:
1.875 g CREDI® Cake Platin Lys kagebund (se grundopskrift)
400 g Rabarberstykker (frosne)
150 g Hvide chokolade chunks
1.200 g Linsedej (se grundopskrift)
525 g Rabarberfrugtfyldning 50%

Topping:
70 g Mandelflager m/hinde
325 g Marcipan streusel
280 g Rabarberstykker
 
Grundopskrifter:
CREDI® Cake Platin Lys kagebund
1.000 g CREDI® Cake Platin Lys
350 g Æg
300 g Olie
225 g Vand
 
Linsedej:
560 g Hvedemel
370 g Rullemargarine
190 g Flormelis
70 g Æg
10 g Orkidé bagepulver
Alle ingredienser æltes sammen til en homogen masse og opbevares køligt til anvendelse.
 
Arbejdsbeskrivelse:
Alle ingredienser fra basisopskriften til kagedejen røres sammen med spartel ved lav hastighed i 4-5 minutter. De frosne rabarberstykker og hvide chokoladechunks tilsættes i det sidste minut af røretiden. Er rabarberne for store skæres de i mindre stykker.

Ring med Ø16cm fores med linsedej 3 mm op ad kanten og i bunden. Ovenpå bunden af linsedejen sprøjtes ca. 75 g rabarberfrugtfyld, og derefter fyldes den linsedejsforede ring med ca. 350 g dej. Inden afbagning pyntes kagen med lidt frosne rabarber, marcipan streusel og mandelflager. Kagen bages i ca. 45 minutter ved 160 grader.
Tip: Pynt evt. kagen med tynde striber af chokolade og et let drys flormelis.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere
Kontakt os