En svampet softcake med cremet jordbærfromage, som holder kagen skøn og moist længe og giver kagen et frisk pift. Både softcake og fromage er nem at arbejde med og sikrer et skønt resultat hver gang. Kagen kan opbevares på køl.
Opskriften giver 12 kager á 530 gram
Mørke kagebunde:
1.700 g CREDI® Softcake Mørk
510 g Vegetabilsk olie
550 g Æg
340 g Vand
Fremgangsmåde:
Giver 2 stk. kagebunde (46x60 cm).
Alle ingredienser røres sammen på en gang med spartel i ca. 5 min. ved medium hastighed. Dejen hældes i kantplader 46x60 cm og bages ved 180° C i 17 min.
Jordbærfromage:
400 g CREDI® Fond jordbær
500 g Vand (ca. 20-25 °C)
2.000 g Piskefløde
Fremgangsmåde:
Piskefløden piskes meget let. Den skal kunne trække spor efter piskeriset, men stadig være flydende. Vand og CREDI fond jordbær røres sammen, og en tredjedel af fløden vendes heri og blandes godt. Derefter tilsættes resten af fløden, og fromagen er nu klar til brug.
Øvrige ingredienser:
1.500 g Rabarbermarmelade
250 g Credigel
Arbejdsbeskrivelse:
En metalramme 40x54 cm fores med foliekantbånd (kan godt undværes). Den mørke kagebund skæres til og placeres i rammen. Ovenpå kagebunden smøres
750 g rabarbermarmelade, og herefter fordeles halvdelen af jordbærfromage i et lag ovenpå kagebunden. Bund nr. 2 skæres til så den passer i rammen, og lægges ovenpå fromagen. Herpå smøres 750 g rabarbermarmelade, og derefter endnu et lag med den sidste halvdel af jordbærfromagen. Kagen sættes på frost et par timer og er herefter klar til brug. Et tyndt lag Credigel smøres på toppen af kagen. Kagen deles i mindre stykker á 13x13 cm. Pynt med marengs og friske jordbær.