Gourmetrugbrød med MultiBase® Rugbrød

Gourmetrugbrød med MultiBase® Rugbrød

Skønt og saftigt rugbrød med bløde rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og sojagrits. Opskriften er baseret på MultiBase Rugbrød koncentratet, som er et fleksibelt rugbrødskoncentrat, der er velegnet til fremstilling af mange forskellige smagfulde rugbrød. Giver blandt andet mulighed for både at køre i direkte proces og over køl. MultiBase Rugbrød anvendes som grundbase, der sikrer dig en ensartet kvalitet, gode bageegenskaber og en dejlig rugbrødssmag. Afhængig af opskriften tilsættes mel, frø, kerner, malt og krydderier. Dosering af koncentratet er: 15/85.


OPSKRIFT:
Iblødsætning:
1.100 g Softkerner Rug
1.100 g Vand
Sættes i blød 1 – 2 timer

2.200 g Iblødsætning
900 g MultiBase® Rugbrød
800 g Hvedemel
2.400 g Halvsigtemel
450 g Solsikkekerner
180 g Sojagrits
120 g Hørfrø
100 g Malt
75 g Gær
Ca. 2.900 g Vand
Pyntes med sesamfrø

FREMGANGSMÅDE:
Æltetid: 15 min. i 1. gear i spiralælter
Dejtemp.: 28 °C
Liggetid: 30 min.
Dejvægt: Store rugbrød 1.000 g – 1.100 g
Single rugbrød 550 g
Rasketid: Ca. 60 min.
Temp.: Indsættes ved 260 °C., reduceres til 180 °C
Damp: Som normalt til rugbrød
Bagetid: Kernetemp. på 96 °C
Store rugbrød: 50-55 min.
Single rugbrød: ca. 40 min.


HÆVEMETODER OVER KØL OG FROST:

Over køl: Ved 4 °C i max 72 timer under plastik.
Køres direkte i raskeskab i ca. 90 min.
Over frost: Optøning på køl i ca. 18 timer under plastik.
Køres direkte i raskeskab i ca. 90 min.

Tip: Når du anvender MULTIBASE® Rugbrød kan du bruge samme opskrift, uanset hvordan du vælger at hæve brødet. Brødene bliver mere saftige og får mere smag, når de køres over køl eller frost.

luk Cookies - Vores hjemmeside bruger cookies. Hvis du anvender vores hjemmeside accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Hvad er cookies? Læs mere
Kontakt os