Klassisk kerneholdigt rugbrød der giver en saftig krumme og holder sig frisk længe pga. de saftige kerner. Opskriften er baseret på Combi Kerne Rug koncentratet, der giver en høj dejstabilitet under fremstillingen og en høj ensartet brødkvalitet. Koncentratet giver mulighed for udvikle mange spændende opskrifter og tilsætte masser af forskellige meltyper, kerner og frø.
Opskriften giver 15 stk. rugbrød á 1.100 g
OPSKRIFT:
5.000 g Combi Kerne Rug Konc.
2.000 g Softkerner rug
2.000 g Poppede kerner
f.eks. rug, byg eller lign.
1.000 g Rugsigtemel
80 g Gær
Ca. 7.600 g Vand
FREMGANGSMÅDE:
Æltetid: 20 min i 1. gear i spiralælter.
Dejtemp.: 28-30 °C
Liggetid: 30 min.
Dejvægt: 1.100 g i aluform
Rasketid: Ca. 50 min.
Rasketemp.: 35 °C
Temp.: 260–170 °C
Damp: Som normalt til rugbrød
Bagetid: 50 min.
Efter hviletid afvejes dejen direkte i aluform og glattes med våd skraber.