Med Ferment Specialmel kan du bage de lækreste brød, stykker, baguettes og focaccia med den sprødeste skorpe, en fantastisk åben poring og en let let syrlig. Specialmelet sikrer en høj og ensartet kvalitet og en sikker proces, helt uden at gå på kompromis med kærligheden til det gode håndværk.
Ingredienser
6.000 g CREDI® Ferment
45 g Credifrost® Super
150 g Salt m/jod
40 g Gær
4.000 g Vand 1
500 g Vand 2
Dejtemperatur: 25-26°
Fremgangsmåde
Dejen æltes i 10 min. i 1. gear med vand 1. Æltes skær i 2. gear. Herefter
tilsættes halvdelen af vand 2 samt salt. Dejen æltes skær igen. Resten af vand
2 tilsættes og dejen æltes atter skær. Når dejen er kørt, fordeles dejen i to smurte
plast dejkasser 400x600x186 mm. og foldes og tildækkes med plast. Dejen hviler
i en halv time og foldes igen. Hviler igen i en halv time og foldes. Dejen køres på
køl og tildækkes med plast. Dejen kan stå 3 dage på køl. Dagen efter tages dejen
ud fra køl efter behov og tempererer i ca. 90 minutter.
Den tempererede gourmet dej vendes ud på bordet som er drysset med grov
durum og hakkes aflange ud på 500 g. Trækkes ud i pladens længde med to stk. pr.
plade og trykkes let ud med fingrene til en bredde på ca. 15 cm. Hviler herefter 30 min.
under plast. Dekoreres med ønsket topping. Og trykkes igen med fingrene, så toppingen
trykkes ned i dejen. Tørraskes under plast til ønsket størrelse i ca. 30 min.
Tilsæt herefter din favorit topping.
Tips til topping
• Oliventapenade, Vesterhavsost og Trøffelolie
• Oliven og Goudaost i tern
• Tomatsovs, Vesterhavsost og Oregano
• Syltede rødløg, Timian og Flagesalt
Afbagning
Da ovne er forskellige, er nedenstående bagetider vejledende, da du kender din ovn bedst.
Ovntype
Herd ovn: Indsætning ved 230°C reduceres til 200°C. Damp ved indsætning.
Stik ovn: Indsætning ved 250°C reduceres til 190°C. Damp ved indsætning.
Gastro ovn: 50% reduktion af blæser i hele bagetiden. Indsætning ved 200°C reduceres til 180°C. Damp ved indsætning.
Bagetid
Focaccia: 500 g ca. 20 min.
Læs mere om Ferment Specialmel her.
Vi bringer vores ekspertise til din virksomhed
Vores styrke ligger ikke kun i vores produkter, men i særdeleshed i vores medarbejdere. Hjertet af Credin består af vores yderst kompetente og erfarne medarbejdere – mange med lang anciennitet. Vores brede viden og knowhow om bageribranchen har en mærkbar indvirkning på hvert samarbejde og løsning, vi leverer.
Lad os skabe løsninger sammen
Vores passion er at levere skræddersyede og unikke løsninger, netop tilpasset dine behov. Med Credin som partner får du:
• Over 90 års erfaring og knowhow
• Tæt og direkte samarbejde med specialistteam
• Hurtig og agil udviklingsproces
• Innovative og unikke løsninger
• AA-rating I BRCGS (uanmeldt auditering)
• En del af Orkla Food Ingredients (OFI)