Luksus flødebolle på mørk eller lys komtessebund

Lækre flødeboller på sprød komtessebund, med en skøn og luftig flødebolleskum. Fantastiske som en lille dessert, tapaskage eller den perfekte værtindegave. De skønne flødeboller kan holde sig friske på køl i 14 dage. 

 

Hvid flødebolle med jordbærskum | 115 stk á 54 g

  

Ingredienser:

2.100 g Mørk komtessevaffel

220 g Mørk vekao overtræk 20%

2.710 g Flødebolleskum af marengs

30 g Jordbær pasta

3 g Rød farve

1.100 g Hvid vekao overtræk

25 g Frysetørret hindbær

1 g Rosa støv

50 g Crunch perler (hvide)

 

Mørk komtessevaffel:

750 g Hakke hasselnødder 

1.000 g Flormelis 

80 g Marengs

120 g Kakao mørk 20% 

20 g Vaniljesukker

280 g Vand

 

Fremgangsmåde:  

Alle ingredienser til vaffeldejen røres sammen på én gang med spartel ved høj hastighed i ca. 6 min. Herefter sprøjtes massen ud som bunde på Ø6cm og hviler i ca. 20 min. inden de bages ved 175°C i ca. 10-12 min. Når bundene er kolde, overtrækkes de med et tyndt lag mørk vekao. Pisk flødebolleskummet (se opskrift her) og tilsæt jordbærpasta samt farve, når skummet begynder at tykne. Når skummet er klar, skal det bruges med det samme. Kom skummet i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt ca. 25 g. skum på hver bund. Lad flødebollerne tørre en time inden de overtrækkes med hvid vekao. Dette gøres ved enten at dyppe flødebollerne ned i den hvide overtræk eller placer dem på en rist og brug en sprøjtepose og sprøjt overtræk ned over flødebollerne. Pyntes med frysetørrede hindbær og crunch perler vendt i rosa støv samt tynde striber af mørkt vekao overtræk.

 

________________________________________________________

 
Mørk flødebolle med hvid skum | 115 stk. á 56 g

 

Ingredienser:

2.122 g Lys komtessevaffel

400 g Nougat trøffel creme

2.710 g Flødebolleskum af marengs

1.100 g Vekao mørk overtræk 20%

120 g Hakkede hasselnødder

 

Lys komtessevaffel: 

750 g Hakkede hasselnødder

1.000 g Flormelis

80 g Marengs

12 g Stødt kanel

280 g Vand

  

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til vaffeldejen røres sammen på én gang med spartel ved høj hastighed i ca. 6 min. Herefter sprøjtes massen ud som bunde på Ø6 cm og hviler i ca. 20 min. inden de bages ved 175°C i ca. 10-12 min. Når bundene er kolde sprøjtes der ca. 4 g. nougat trøffel creme på hver bund. Pisk flødebolleskummet (se opskrift her). Kom skummet i en sprøjtepose med en glat tyl, og sprøjt ca. 25 g. skum på hver bund. Lad flødebollerne tørre en time inden de overtrækkes med mørk vekao. Dette gøres ved enten at dyppe flødebollerne ned i det mørke overtræk eller placer dem på en rist og brug en sprøjtepose og sprøjt overtræk ned over flødebollerne. Pyntes med ristede hakkede hasselnødder og tynde striber af mørkt vekao overtræk.

 

Se nedenfor hvordan du pisker en stabil flødebolleskum:

 

 

Vi bringer vores ekspertise til din virksomhed 

 

Vores styrke ligger ikke kun i vores produkter, men i særdeleshed i vores medarbejdere. Hjertet af Credin består af vores yderst kompetente og erfarne medarbejdere – mange med lang anciennitet. Vores brede viden og knowhow om bageribranchen har en mærkbar indvirkning på hvert samarbejde og løsning, vi leverer.

 

 

Læs mere

Lad os skabe løsninger sammen

 

Vores passion er at levere skræddersyede og unikke løsninger, netop tilpasset dine behov. Med Credin som partner får du:

 

•  Over 90 års erfaring og knowhow
•  Tæt og direkte samarbejde med specialistteam
•  Hurtig og agil udviklingsproces
•  Innovative og unikke løsninger
•  AA-rating I BRCGS (uanmeldt auditering)
•  En del af Orkla Food Ingredients (OFI)

 

 

Læs mere

 

Kontakt os